top of page
Vyhledat

Svatební šaty podle typu postavy

Jistě se shodneme, že střih svatebních šatů je při výběru klíčový. Podívejte se, jaký střih vybrat, aby vám perfektně padl, podtrhl vaše přednosti a zjemnil nedostatky.



Jablíčko

Typu jablíčko sluší šaty s áčkovou sukní a může si také dovolit princeznovský střih. Je žádoucí podtrhnout pasovou linii tak, aby trup působil útlejším dojmem. Slušivý je i jemně zdobený živůtek s jednoduchou sukní. Doporučujeme také vyzkoušet šaty v antickém stylu. Výstřih bývá lichotivý véčkový, prodlužuje a zeštíhluje postavu. Vhodné jsou šaty na šněrovačku, která vás krásně vytvaruje.


Hruška

Tento typ postavy má úzká ramena a výrazné boky, proto je vhodné postavu opticky vyrovnat například spadlými ramínky nebo lodičkovým výstřihem. Doporučujeme zvýraznit poprsí a přepásat pas. Hruškám sluší áčkové a princeznovské šaty naopak nevhodný střih je mořská panna, která boky zdůrazní.


Chlapecká postava

U chlapecké postavy je žádoucí vytvořit ženské křivky. Ideální je objemnější sukně a spadlá ramínka, tím vytvoříme dojem útlého pasu. Určitě neuděláte chybu splývavými šaty s výrazným pasem a se spadeným rukávkem. Dovolit si můžete střih mořské panny, který podtrhne vaše boky.


Přesýpací hodiny

Majitelky tohoto typu postavy doslova vyhrály v loterii - mohou si vzít jakýkoliv střih a bude jim to slušet. Dokonce střih mořské panny, který většině postav nelichotí jim skvěle padne. Jen pozor na zvýšený pas.


Obrácený trojúhelník

Nevěstám s širokými rameny příliš nelichotí upnuté a splývavé šaty, naopak se budou cítit dobře například v korzetových šatech s objemnější sukní. Pokud se bez ramínek necítíte ve své kůži, chybu neuděláte s širšími ramínky a véčkovým výstřihem. Slušet vám také budou šaty s áčkovou sukní.


Plnoštíhlé nevěsty Nevěstám, které mají nějaké to kilo navíc bychom doporučili spadený krátký nebo delší rukávek. Zjemní tak oblast paží a zároveň vynikne pas. Ideální je áčková nebo splývavá sukně. Zdobení, které z živůtku přesahuje na sukni jemně prodlouží trup. Pozor na výrazné zdobení a kamínky, které přidávají kila, naopak véčkový a úzký výstřih vám udělá velkou službu – zúží a protáhne postavu.



bottom of page