top of page
Vyhledat

Spodnička - přítel nebo nepřítel?

V salonu se často setkáváme s nevěstami, které o spodničce nechtějí ani slyšet.

Některé šaty lze nosit se spodničkou i bez a je na nevěstě, zda si ji vezme. Existuje mnoho druhů, nejoblíbenější jsou jednokruhová a dvoukruhová, v případě, že si nevěsta přeje opravdu velký objem sukně saháme po tříkruhové spodničce. V dnešním článku se podíváme na výhody a nevýhody tolik diskutované spodničky.



Výhody:

  • Hlavní funkcí spodničky je zajistit nositelce pohodlnou chůzi. Některé látky by bez spodničky při každém kroku překážely mezi koleny a musela byste tak naustále sukni rovnat či přidržovat.


  • Druhou ne méně důležitou funkcí je tepelný komfort, který při letních parných dnech spodnička zajišťuje. Díky vytvořenému prostoru mezi holou kůží a látkou vám bude v horkých dnech znatelně příjemněji.


  • V některých případech lze pomocí spodničky lehce korigovat délku sukně tak, aby byla těsně nad zemí a vy jste mohla bez obav, že si na šaty nešlápnete protančit celý večer.


Nevýhody:

  • Špatně zvolená spodnička může na sukni vytvářet nevzhledný obrys obručí.


  • Kvůli sukni se spodničkou a nezvyklému objemu okolo sebe si nevěsta může připadat neohrabaná, s velkou spodničkou je například sezení o něco obtížnější.


Závěrem bychom doporučili, aby si každá nevěsta na zkoušce spodničku vyzkoušela a zjistila jak se v ní cítí. Pokud máte obavu, že vám spodnička zákonitě vytvoří velký objem sukně, který nechcete, nemusí tomu tak být. V salonu vám nabídneme jednokruhovou spodničku s poměrně malou šíří, která je perfektní kompromis mezi žádnou a klasickou spodničkou. Vytvoří vám prostor pro chůzi a zároveň takřka nepoznáte, že ji na sobě máte.



bottom of page